tautotites-2023
Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων
Capture-Convention-2023-ending
Το Capture Convention 2023 ήταν το πιο επιτυχημένο Συνέδριο για τους Επαγγελματίες Δημιουργούς Εικόνων!
Επιστρέφει τον Φεβρουάριο του 2024!
scam
Απατεώνες στοχεύουν τους φωτογράφους στην Ελλάδα με την μέθοδο Phishing
To Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει τα μέλη του ότι πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικά καθώς απατεώνες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους επαγγελματίες του κλάδου.
sppv-logo-final-slider
Διαγωνισμοί φωτογραφίας
Απαράδεκτοι όσοι έχουν όρο την πλήρη παραχώρηση δικαιωμάτων των εικόνων των συμμετεχόντων

Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας

Το Σωματείο Φωτογράφων & Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας αποτελείται από επαγγελματίες φωτογράφους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πιερία, Κιλκίς, Σέρρες) και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων.

Σκοπός του σωματείου είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των φωτογράφων και η εξασφάλιση καλύτερων όρων εξάσκησης του επαγγέλματος του φωτογράφου.

Παράλληλα το Σωματείο αναλαμβάνει τη συνεχή  εκπαίδευση των μελών του μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops, με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.

Ίδρυση

H ανάγκη των επαγγελματιών φωτογράφων και εικονοληπτών για προάσπιση των δικαιωμάτων τους και εξασφάλιση καλύτερων όρων εξάσκησης του επαγγέλματος τους οδήγησε σε επανίδρυση του Σωματείου Θεσσαλονίκης με την νέα μορφή του ως Σωματείο Κεντρικής Μακεδονίας. Το νέο Σωματείο ιδρύθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2017, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από 51 επαγγελματίες φωτογράφους και εικονολήπτες.

1st_seminar_1000

Εκπαιδευση μελων

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας έχει διοργανώσει δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης των μελών του, ανάμεσα στα οποία σεμινάρια μάρκετινγκ, κοστολόγησης, διαχείρισης κοινωνικών δικτύων, φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης γάμου, φωτογράφισης μόδας, σχολικής φωτογράφισης.
Σκοπός είναι η συνεχής εκπαίδευση των μελών του, ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα σύγχρονα εφόδια διαχείρισής της επιχείρησης τους στη συνεχώς μεταβαλλόμενη παγκόσμια αγορά.

2o-synedrio-2020-1000

Συνεδριο

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε το 2019 και το 2020, μαζί με την Ένωση Επαγγελματιών Φωτογράφων Κ.Δ. Μακεδονίας και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, το τριήμερο Συνέδριο Photography and Videography Workshop, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με ομιλητές καταξιωμένους φωτογράφους, Έλληνες και ξένους και την παρουσία του συνόλου των εταιρειών φωτογραφικού εξοπλισμού.

Λήψη και μοντάζ του Γιάννη Λοΐζου.

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας θέλει να ευχηθεί σε όλους τους φωτογράφους και εικονολήπτες, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Διαβάστε περισσότερα
Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κ. Μακεδονίας

Έκτακτη online συνέλευση την Παρασκευή στις 20:00

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας καλεί σε έκτακτη Συνέλευση που θα γίνει online με θέμα τις εξελίξεις για τις ταυτότητες.
Διαβάστε περισσότερα
Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κ. Μακεδονίας

Καταγγέλλουμε την υπάρχουσα κυβέρνηση  για μεθοδεύσεις που πλήττουν τον κλάδο

Συνυπογράφουμε την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων και καλούμε όλους τους φωτογράφους να συνταχτούν στον κοινό αγώνα για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.
Διαβάστε περισσότερα

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας..
Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 3 Απριλίου κλείνουμε τα Φωτογραφεία και προχωράμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη, Χαλκιδική) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων.
Διαβάστε περισσότερα

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κ. Μακεδονίας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κ. Μακεδονίας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση που έχει οριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.
Διαβάστε περισσότερα
To Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας και βίντεο με θέμα COVID-19, ο οποίος διοργανώθηκε μέσα στο 2021!​
1η Θέση: Κακάνης Γιώργος
2η Θέση: Σιάγκος Βασίλης
3_Karanikolas-660x1024
3η Θέση: Καρανικόλας Κωστής
1η Θέση: Τόμτσης Γιάννης

2η Θέση: Λοϊζου Γιάννης, Φρατζάνας Θοδωρής, Δουτσιόπουλος Δημήτρης και Χαχούδης Μηνάς

3η Θέση: Δαδανάς Γιώργος

Μαζί ξανά…κανονικά

Η πανδημία με τον COVID-19 και η επιβολή καραντίνας για πολλούς μήνες στην ουσία έβαλε ένα στοπ στη δυνατότητα των επαγγελματιών φωτογράφων και εικονοληπτών να εργαστούν, παρόλα αυτά τα μέλη του Σωματείου Φωτογράφων και Εικονοληπτών της Κεντρικής Μακεδονίας ήταν έτοιμοι με την παύση της καραντίνας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ελληνική κοινωνία.

Μαζί ξανά…κανονικά, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την ασφάλεια πελατών και εργαζομένων.

Ένα φιλμ των Νίκο Τσαλδάρη, Κώστα Πούλιου και Δημήτρη Μπαϊρακτάρη, με πρωταγωνίστρια την Ολυμπία Τσαλδάρη και τη φωνή του Αθανάσιου Μουρλίδη.